Din plattform för kristen undervisning

TV16 1 mars, 2020 2252 Inga kommentarer

image

TV16 är en plattform på internet för kristen undervisning på luthersk grund. Visionen är att alla människor ska bli frälsta och bevaras i tron på Jesus Kristus. För att nå de onådda och väcka de sekulariserade tror vi att digital mission spelar en allt större roll i vår tid. Inte som den enda metoden, utan som komplement till exempelvis gudstjänster, möten av olika slag och inte minst personliga samtal.

De sociala medier på internet, som TV16 använder sig av, kan vara ett första steg till djupare kontakter. Här vill jag speciellt lyfta fram Bibelskola online med Håkan Sunnliden och sonen Victor Sunnliden som uppmuntrar grupper att gå igenom lektionerna i fem olika ämnesområden tillsammans. Därefter erbjuder sig de två som har spelat in programmen att komma ut och träffa grupperna för vidare samtal och reflektion. Det är ett nytänkande koncept som jag personligen följer med stort intresse.

Behovet av mission är enormt stort så detta är bara ett litet frö. Men det är med stor tacksamhet till Gud som vi kan vi se tillbaka på allt som har hänt under de senaste åren, tack vare medlemsorganisationerna som troget bygger upp en kassa och skapar ökat handlingsutrymme för varje år som går. (Källan, Fishpond, Kyrkliga förbundet och RKF)

Likaså bidrar övriga producenter av video-och ljudinspelningar till ett ökat intresse, till exempel de två mediepartners vi har fått ett samarbete med hittills. Dessa är Håvi (Håkan och Victor Sunnliden) samt Stigens kyrka i Dalsland.

Hur ställer jag in TV16 på min tv? Det är en berättigad fråga som tydliggör skillnaden mellan TV16 och traditionella tv-kanaler. TV16 finns bara på internet. Förväntningar på något annat vore i dagsläget orimligt, eftersom verksamheten drivs helt ideellt utan någon anställd och med en mycket begränsad budget. Med tanke på de olika strömningstjänster som har blivit populära (tex Netflix) och på nya tv-apparaters inbyggda möjligheter med appar som Youtube, ligger TV16 ändå helt rätt i tiden.

Låt mig här sammanfatta den “infrastruktur” som har växt fram och som finns tillgänglig idag:

… samt för ljudfiler: Spotify, Soundcloud, Itunes och appar där poddar finns.

  • Era förböner är det viktigaste. Erfar ni dessutom en kallelse att stödja TV16 ekonomiskt så är både tillfälliga och regelbundna gåvor välkomna. I så fall är det bankgiro: 700-3270 som gäller eller Paypal.

Stefan Karlsson, ordförande