Livesända gudstjänster en möjlighet

TV16 4 april, 2020 1594 Inga kommentarer

image

Nu har jag plockat ut fälgarna med slitna sommardäck från garaget och lyft in dem i bakluckan. Det har blivit dags för nya fräscha däck, inför hjulskiftet nästa vecka. För mig som inte är händig för fem öre är det tur att det finns verkstäder som vet vad som krävs för att jag ska fortsätta färden framåt på ett tryggt och säkert sätt. Tänk om jag istället hade förkastat kunskapen och struntat i lagen? Inget att rekommendera. Tvärtom, det hade varit helt förkastligt, inte minst av hänsyn till mina medtrafikanter.

TV16 vill lyfta fram det goda arvet från historien med dess kunskap och erfarenhet som har lika stor relevans idag som förr. I vår tid har många människor förutfattade meningar och samhällsdebatten är ofta starkt polariserad. Det handlar inte lika mycket om att lyssna till andra som att framföra sina egna åsikter, gärna tillspetsat, högljutt och onyanserat. När oron håller på att ta överhanden är det mer angeläget än någonsin att sprida hopp, glädje och kärlek. När vi får landa i stillhet och frid vet vi innerst inne att det inte är den som äger mest, skriker högst eller får flest ”likes” som vinner.

Kanske är våra försök att hävda oss själva på bekostnad av andra ett tecken på att vi har rullat på i fel hjulspår alltför länge och rentav spårat ur?

Inför Palmsöndagen och Påsk välkomnar vi Jesus som är vägen, sanningen och livet. Låt oss vara som öppna kanaler för att Guds vilja ska ske. Då kan enormt mycket positivt ske på alla nivåer.

På TV16:s hemsida kan du på söndag (5/4) välja mellan två livesända gudstjänster, dels från Sankt Ansgars kyrka i Uppsala kl. 10.00 och dels från Lysekils kyrka kl. 11.00.

Stefan Karlsson

BIld av Poppy Thorpe från Pixabay